Blog

Hoe maak ik een website met WordPress?

Een website maken met WordPress is handig, als je weet waar je op moet letten en wat voor type site je nodig hebt. Voor vrijwel ieder soort website is het mogelijk om met WordPress te werken. Om je op weg te helpen, lees je hieronder waar je op moet letten bij het maken van een WordPress site, hoe je dit doet en meer.

Er zijn drie hoofdpunten om op te letten bij het maken van een website met WordPress: de domeinnaam, de juiste hosting en een template dat bij je website aansluit.

Kies een pakkende domeinnaam

Een goede domeinnaam geeft aan waar de website over gaat en eenvoudig te onthouden is. Houd hierbij ook rekening met de taalkeuze, Engels is bijvoorbeeld niet voor iedereen te begrijpen en logisch.

Het is belangrijk dat je domeinnaam uniek is, check met onze domeinnaam check of het domein dat jij wilt, nog beschikbaar is. Is de domeinnaam van jouw keuze nog beschikbaar? Dan kan je deze meteen bij ons registreren en direct een webhosting pakket toevoegen, zodat je in een paar minuten al online kunt zijn.

WordPress kan je trouwens op onze hosting met enkele muisklikken installeren dankzij onze auto-installer.

Gebruik goede en betrouwbare hosting

Hoe maak je de keuze voor een hosting provider? Je kunt kiezen uit gratis of betaalde hosting, daarnaast zijn er nog verschillende punten om rekening mee te houden. Ons advies is om gebruik te maken van betaalde hosting om de volgende redenen:

1. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer de snelheid van de website erg laag is, of je website niet werkt, je geen recht hebt om te klagen. Wanneer je betaalt voor je webhosting kan je er vanuit gaan dat je een goede, betrouwbare en snelle server hebt. Wist je dat het gebruik maken van een betaalde webhostingprovider ook een positieve invloed heeft op je Google rankings?

2. Je kan de domeinnaam kiezen die jij wilt en krijgt niet te maken met een subdomein van de aanbieder. De link fietsenmakergent.be ziet er natuurlijk professioneler uit dan fietsenmakergent.wordpress.com.

3. Jouw website is ook echt jouw website. Je kunt vrijwel ongelimiteerd de website aanpassen naar jouw wensen. Kies de plug-ins of thema’s die jij wilt of nodig hebt. Bij gratis webhostingproviders ben je hier vaak in beperkt.

4. Een 100% reclamevrije website, dat ziet er professioneel uit. In tegenstelling tot veel gratis providers, ben je er zeker van dat er geen reclame op je website staat als je gebruik maakt van betaalde hosting.

Wij van SWX bieden snelle hosting op stabiele servers, die geoptimaliseerd zijn voor WordPress. Onze servers behoren tot de snelste SSD hosting servers van België!

Wil je binnen enkele minuten online zijn met jouw WordPress site en zeker zijn van een goede beveiliging? Maak dan gebruik van onze website hosting.

Kies een template dat bij jouw bedrijf past

Er zijn duizenden WordPress thema’s beschikbaar op de site van Themeforest en op WordPress.org zelf. Je kan er dus zeker van zijn dat je een template kan kiezen dat past bij jouw website en bedrijf. Met de keuze voor een template voorkom je dat je op een later moment veel tijd kwijt bent met het maken van aanpassingen.

Zelf aan de slag met WordPress?

Als je ervoor kiest om zelf een website te bouwen met WordPress, houd er dan rekening mee dat het veel tijd kost, je er een zekere mate van technische kennis voor nodig hebt en het duurder is dan de investering in een standaard template.

Wanneer je website een tijdje in de lucht is zal je meer inzicht hebben over welke functionaliteiten je wilt gebruiken en kan je alsnog beslissen om aanpassingen te maken.

Wil je toch aan de slag met WordPress? Zorg dan voor de juiste partner die je hierin ondersteunt. Een goede partner is een partij met voldoende kennis van WordPress en een oplossingsgerichte houding. Daarnaast is het handig als het om een lokale partner gaat, zodat je niet vastzit aan overleg per telefoon of e-mail. En natuurlijk is het belangrijk dat de ontwikkelpartij aan jouw wensen kan voldoen binnen het beschikbare budget.

Belangrijk: instellingen, plug-ins en voortzetting

Voor de opzet en het onderhoud van een WordPress website zijn er een aantal zaken die goed zijn om te weten en rekening mee te houden.

Juiste configuratie van instellingen

Onder het instellingen menu in de WordPress admin kan je onder andere de rollen van gebruikers, het toestaan van reactie en het gebruik van categorieën instellen.

Plug-ins

Er zijn tal van (gratis) plug-ins die je kunt gebruiken, wij bevelen de volgende aan.

WordPress SEO by Yoast
Optimaliseer pagina’s en berichten op het gebied van SEO, pas titels en beschrijvingen eenvoudig aan.

Akismet
Ga spam tegen op een snelle en eenvoudige manier, deze plug-in is gratis!

Contact Form 7
Plaats een contactformulier op je website.

Limit Login attempts
Een tool die beschermt tegen hackers! Door het aantal inlogpogingen te beperken, is het niet makkelijk om in te breken op jouw site.

WP Super Cache
Verbeter de snelheid van je blog.

Really simple SSL
Maak je website SSL proof (zonder zelf vanalles te hoeven instellen), perfect te combineren met een van onze SSL certificaten!

Blijven schrijven

Websites waar langere tijd geen nieuwe informatie op te vinden is, worden vanzelfsprekend steeds minder bezocht. Daarom is het belangrijk dat je de website regelmatig onderhoudt en voorziet van nieuwe kwalitatieve inhoud.

Om structureel interessante content op je website te plaatsen, is het van belang dat je het onderwerp waarover het gaat echt interessant vindt. Je wilt natuurlijk niet constant schrijven over onderwerpen die je eigenlijk niet interesseren, dus zorg dat je website gaat over jouw passie, jouw interesse.

Wij helpen je met je WordPress site!

Wij hebben een megasnelle WordPress hosting, waarmee je binnen een paar minuten een website online hebt die ontzettend snel is. Als je gebruik maakt van onze hosting, staan wij altijd voor je klaar om je te ondersteunen. Met al je vragen over WordPress kan je bij ons terecht.

Daarnaast bieden wij je ook een automatische, dagelijkse backup aan voor een optimale veiligheid. Samen met ons word je WordPress site een succes!

Gepost op 01/12/2017
Tags: , , ,

Copyright © 2019 - SWX.be - Alle Rechten Voorbehouden.